Investigații medicale de înaltă calitate în județul Covasna
Telefon: 0267 312 919, 0728 114 900
Sfântu Gheorghe, str. Muncitorilor, nr. 16
Program
Luni — vineri: 7 — 19, sâmbătă: 8 — 13

SARS-CoV-2 (COVID-19) RT-PCR tesztelés eredményei

Összesen feldolgozott minták száma

Pozitív minták száma:

Az oldalon található adatokat 2020 áprilisától gyűjtjük, amikor Kovászna megyében elsőkként elkezdtük a lakosság tesztelését SARS-CoV-2 vírusra realtime PCR módszerrel.

Több megyéből érkeznek a laboratóriumunkba minták: egy részét a Kovászna megyei közegészségügyi hatóság küldi, más mintákat a Pro-Vitam csapata vesz le páciensek kérésére a klinikáink egyikén vagy a páciens lakhelyén, mások pedig partner klinikákról érkeznek hozzánk. Az ábrán tehát több megyéből van minta (Kovászna, Maros, Kolozs, Valcea stb.).

Ahhoz, hogy minél relevánsabb adatokat mutassunk, olyan napokra nem számítunk százalékos pozitív arányt, amikor az elvégzett tesztek száma 50 alatti. Ennek a pozitivitási rátának akkor van értelme, ha naponta sok elvégzett mintából számítjuk, ugyanis ez illusztrálja azt, hogy mennyire van ellenőrzés alatt tartva a járvány.

Minden, itt feltüntetett adat szabadon rendelkezésre áll JSON formátumban a következő címen: https://covid19.provitam.ro .

Ezeket az adatokat valós időben frissítjük, az eredmények validálása után (naponta több körben validáljuk az eredményeket).

Köszönettel tartozunk Módi István Hunornak az adatok interaktív vizualizációjában nyújtott segítségért.